4 Κοινές ανησυχίες για την υγεία που επηρεάζουν τις γυναίκες

1
4 Κοινές ανησυχίες για την υγεία που επηρεάζουν τις γυναίκες

Υπάρχουν πολλές ανησυχίες για την υγεία, τόσο σοβαρές όσο και όχι τόσο σοβαρές, που συνήθως επηρεάζουν τις γυναίκες. Ενώ υπάρχουν φυσικά κόκκινα σημάδια που όλοι πρέπει να γνωρίζουν όταν πρόκειται να φροντίσουμε την υγεία μας, υπάρχουν ορισμένες παθήσεις που είναι πιο διαδεδομένες στις γυναίκες. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι ανάγκες υγείας των γυναικών και οι εμπειρίες από διαφορετικές ασθένειες συχνά διαφέρουν από τους άνδρες. Αυτό τους θέτει σε ευάλωτη θέση, καθώς ορισμένες σοβαρές παθήσεις μπορεί να χαθούν στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Υπάρχουν πολλές ανησυχίες για την υγεία, τόσο σοβαρές όσο και όχι τόσο σοβαρές, που συνήθως επηρεάζουν τις γυναίκες.  Εδώ είναι τα κορυφαία που πρέπει να ανησυχείτε.

1. Καρδιοπάθεια

Οι γυναίκες είναι πολύ ευάλωτες σε καρδιακές παθήσεις επειδή συχνά εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο επειδή οι γυναίκες θα μπορούσαν να είναι λιγότερο πιθανό να αναγνωρίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια μιας καρδιακής προσβολής στα αρχικά στάδια. Εάν ανησυχείτε, μπορεί να θέλετε να λάβετε μια αξιολόγηση υγείας ειδικά προσαρμοσμένη στις γυναίκες. Echelon Health προσφέρει ένα που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τα πρώιμα αόρατα σημάδια ασθενειών. Μετά την εμμηνόπαυση, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου αυξάνεται επειδή το σώμα σας παράγει λιγότερα οιστρογόνα.

Αυτή η ορμόνη, η οποία βοηθά στον έλεγχο του εμμηνορροϊκού κύκλου, προσφέρει κάποια προστασία έναντι της στεφανιαίας νόσου. Τα οιστρογόνα βοηθούν επίσης στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο σχηματισμού λιπαρών πλακών στις αρτηρίες. Μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητές σας για καρδιαγγειακές παθήσεις κάνοντας ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Φροντίστε να τρώτε άφθονα τροφές υγιεινές για την καρδιά και να γυμνάζεστε τακτικά.

2. Μολύνσεις ζύμης

Οι περισσότερες γυναίκες θα έχουν βιώσει μια μόλυνση ζύμης, όπως η τσίχλα, κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτή η μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστική, προκαλώντας έντονο κνησμό του κόλπου και του αιδοίου, καθώς και παχύρρευστη έκκριση. Η τσίχλα εμφανίζεται λόγω ανισορροπίας των βακτηρίων του κόλπου σας και μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα που παρεμβαίνουν στη φυσιολογική σας χλωρίδα, όπως η χρήση αρωματικών σαπουνιών ή η λήψη αντιβιοτικών. Αν και είναι άβολο, η τσίχλα σπάνια προκαλεί ανησυχία και μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

3.Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Ένα άλλο κοινό, αλλά όχι λιγότερο ενοχλητικό, πρόβλημα που επηρεάζει τις γυναίκες είναι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs). Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις ουρολοιμώξεις επειδή έχουν κοντύτερη ουρήθρα από τους άνδρες. Αυτό διευκολύνει τη διαρροή βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη. Τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης περιλαμβάνουν πόνο καύσου κατά την ούρηση, θολά ούρα και συχνά αίσθημα της ανάγκης να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας. Ανάλογα με τον τύπο της ουρολοίμωξης, μπορεί να χρειαστείτε αντιβιοτικά. Διαφορετικά, θα πρέπει να μπορείτε να λάβετε θεραπεία από φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

4.Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι πολύ συχνή στις γυναίκες, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν. Καθώς το σώμα μας γερνά, χάνουμε οστικό ιστό. Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η απώλεια είναι ταχεία και μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση. Η πάθηση προκαλεί αδυναμία των οστών και τα κάνει πιο επιρρεπή σε σπασίματα και κατάγματα. Τακτική άσκηση, με α εστίαση στην προπόνηση με αντιστάσεις, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των οστών και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την οστεοπόρωση, η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί.

συμπέρασμα

Υπάρχουν ορισμένες παθήσεις που είναι πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι γυναίκες συχνά βιώνουν διαφορετικές ασθένειες διαφορετικά από τους άνδρες. Τα συμπτώματά τους μπορεί να είναι πιο ήπια σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως καρδιακές παθήσεις.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και ενδέχεται να λάβω προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν αγοράσετε μέσω ενός από τους συνδέσμους μου. Παρακαλώ δείτε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Schreibe einen Kommentar