Το να προσπαθείς να αποφασίσεις πού θα πας στο κολέγιο είναι μια από τις πρώτες γιγαντιαίες αποφάσεις που μπορείς να πάρεις σε όλη σου τη ζωή. Και θέλω να σας μιλήσω σήμερα για πέντε ανόητους λόγους που χρησιμοποιούν ορισμένοι έφηβοι για να αποφασίσουν πού θέλουν να πάνε στο κολέγιο και γιατί πρέπει να τους αποφύγετε.
- Ακολουθώντας την κοπέλα ή τον φίλο σας. Αυτό είναι αρκετά προφανές, αλλά μην επιλέξετε ένα κολέγιο μόνο και μόνο επειδή ο άλλος σας πηγαίνει εκεί. Ειδικά αν έχετε ένα καλύτερο κολέγιο στο docket και θέλετε απλώς να πάτε με το αγόρι ή την κοπέλα σας. Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνετε μαζί; Ξέρω ότι είναι σαν τα πάντα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αλλά σμίκρυνση κατά δέκα χρόνια και μπορεί να μην είναι τα πάντα στον κόσμο. Και κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι αν είναι γραφτό και πηγαίνετε σε διαφορετικά κολέγια, θα λειτουργήσει. Πήγα με τον θετό αδερφό μου και έναν από τους καλύτερους φίλους μου στο Στάνφορντ. Αν είστε προορισμένοι να είστε, θα ξαναβρείτε ο ένας τον άλλον. Και αν δεν πάει καλά, καλύτερα να μην σε βγάλουν δύο εβδομάδες στο πρώτο εξάμηνο και να ευχηθείς να είχες πάει σε ένα καλύτερο κολέγιο.
- Φοβάσαι πολύ να ζήσεις μακριά από το σπίτι σου. Περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές πηγαίνουν στο κολέγιο σε απόσταση 100 μιλίων από το σπίτι τους και υπάρχουν καλοί λόγοι για να πάνε στο κολέγιο κοντά στο σπίτι. Αλλά όχι αν είναι μόνο φόβος, όπως αυτό που είχα όταν ήμουν 17 χρονών και φοβόμουν να απομακρυνθώ από τους γονείς μου. Αυτό ήταν τρομακτικό για μένα. Έτσι, κατέληξα να πάρω ένα κενό έτος επειδή φοβόμουν. Έχετε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής σας μπροστά σας και τόσες πολλές ευκαιρίες, οπότε μην κάνετε μια επιλογή από φόβο. Ειναι τρομακτικο. Αλλά κάνε το άλμα ούτως ή άλλως.
- Για πάρτυ. Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά μερικοί άνθρωποι επιλέγουν ένα κολέγιο με βάση τη φήμη του ως σχολή κομμάτων. Αλλά να έχετε κατά νου ότι αν κάνετε πολύ πάρτι, απλώς θα ξεφύγετε και μετά θα σπαταλήσετε πολλά χρήματα.
- Επιλέγοντας το κύρος από το fit. Γρήγορη σημείωση ότι παρόλο που οι βαθμολογίες είναι προβληματικές, η φήμη είναι κάτι που έχει σημασία. Εάν πάρετε πτυχίο από μια σχολή με πολύ καλή φήμη, το βιογραφικό σας θα γλιστρήσει σε αυτό το γραφείο πολύ πιο εύκολα. Άρα, υπάρχουν λόγοι για να αναζητήσετε κύρος. Αλλά μόνο και μόνο επειδή κάτι έχει υψηλότερη κατάταξη δεν σημαίνει ότι είναι το κατάλληλο για εσάς. Εάν δεν έχουν πρόγραμμα που θέλετε, αλλά πιστεύετε ότι θα μπορούσατε απλώς να κάνετε μεταγραφή σε δύο χρόνια, μην το κάνετε. Απλώς για να διευκρινίσουμε από την άποψη του τι έχουν βρει πολλοί κοινωνικοί επιστήμονες όσον αφορά τις επιλογές κολεγίου: τι ασχολείσαι με τα θέματα περισσότερο από το πού πηγαίνεις. Και έχεις μεγαλύτερη σημασία και από τα δύο. Λοιπόν, κατανοήστε ότι η φυσική κατάσταση και η αφοσίωση είναι πολύ πιο σημαντικά από το κύρος όσον αφορά το τι αποκτάτε από το κολέγιο. Επομένως, μην πάτε κάπου που δεν σας ταιριάζει μόνο και μόνο λόγω της κατάταξης.
- Σκέψη σε στερεότυπα. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ήμουν επίσης εντελώς ένοχος όταν ήμουν έφηβος. Όταν είσαι 16, 17 ή 18 ετών, ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας απλώς να είσαι καταπληκτικός στο γυμνάσιο, να κερδίζεις κάθε βραβείο, να παίρνεις κάθε Α, να παίρνεις ένα 1550 στο SAT σου κ.λπ. επιτυγχάνω, επιτυγχάνω, επιτυγχάνω, επιτυγχάνω. Και έτσι, όταν εργάζεστε τόσο σκληρά για όλα αυτά και ζείτε σε αυτή τη μικρή φούσκα του γυμνασίου, είναι δύσκολο να κατανοήσετε και να μάθετε για τον μεγάλο κόσμο που υπάρχει εκεί έξω. Είναι δύσκολο να πάρεις αυτή την πολύ σημαντική απόφαση στη ζωή σου. Έτσι, αυτό που τελικά συμβαίνει είναι πολλές φορές οι άνθρωποι μπαίνουν στο μυαλό τους και λειτουργούν με μικρά, funky στερεότυπα ή προκαταλήψεις. Όπως όλα τα ωραία παιδιά από το γυμνάσιό σας πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο κολέγιο. Όταν ήμουν 17 ή 18 χρονών, αποφάσισα επιπόλαια ότι δεν ήθελα να πάω στο Χάρβαρντ γιατί δεν ήθελα να μεγαλώσω και να πω σε όλους ότι πήγα στο Χάρβαρντ όταν με ρώτησαν πού πήγα στο κολέγιο, γιατί νόμιζα θα ακουγόταν σνομπ. Αυτή ήταν η αλήθεια για τον 17χρονο εγκέφαλό μου. Και τώρα που μεγάλωσα, σκέφτομαι πόσο ανόητο και στενόμυαλο ήταν αυτό. Ήμουν ένοχος για τα στερεότυπα. Διέγραψα επίσης ολόκληρο το Ivy League αφού πήγα σε μια κοινή κολεγιακή έκθεση σε ένα ξενοδοχείο κοντά μου, και όλα αυτά επειδή οι άνθρωποι που παρουσίαζαν ήταν σαν δικηγόροι στα 40 τους και έμοιαζαν εξαιρετικά βαρετοί. Επιπλέον, να γνωρίζετε ότι μόνο και μόνο επειδή ένα παιδί από το γυμνάσιο σας που πιστεύετε ότι είναι ενοχλητικό πήγε σε κάποιο κολέγιο, δεν θα πρέπει να θέλετε να πάτε σε αυτό το σχολείο. Ίσως πήγαν στο Vanderbilt και μπορεί να μην σας αρέσουν τόσο πολύ, αλλά αυτό είναι απλώς ένα ενοχλητικό παιδί στο Vanderbilt. Υπήρχε ένα ενοχλητικό παιδί στο γυμνάσιό σας, αλλά ίσως σας άρεσε πολύ το γυμνάσιό σας, σωστά; Επομένως, μην παίρνετε περίεργες, βιαστικές αποφάσεις βασισμένες σε μικρές εισροές πληροφοριών.
Έτσι, όταν επιλέγετε ένα κολέγιο, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας, να ανοίξετε το μυαλό σας και να ανοίξετε την καρδιά σας. Δείτε όλες τις επιλογές και λάβετε υπόψη τα πράγματα. Ακούστε τους γονείς σας, τους φίλους σας, τους δασκάλους σας, τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε, τους ανθρώπους που γνωρίζετε και απλώς αναζητήστε πληροφορίες για να πάρετε μια καλή απόφαση. Και μην είσαι ανόητος ή ανόητος. Σκεφτείτε προσεκτικά τι θέλετε από την εμπειρία σας στο κολέγιο και επιλέξτε ένα κολέγιο που ταιριάζει στις ανάγκες και τους στόχους σας. Αυτό είναι το μόνο που έχω για σήμερα, και ελπίζω να έχετε κάτι χρήσιμο από αυτό το blog!