5 εκπληκτικές νέες δυνατότητες Screencastify

0
5 εκπληκτικές νέες δυνατότητες Screencastify

Screencastify είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο προβολής οθόνης. Μπορείτε πλέον να κάνετε μετάδοση οθόνης, επεξεργασία, κουίζ, να βλέπετε αναλυτικά στοιχεία μαθητών, να λαμβάνετε σχόλια και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας το Screencastify. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μοιραστώ μερικές από τις νέες δυνατότητες στο Screencastify και πώς το έχω χρησιμοποιήσει στην τάξη μου. Σημειώστε ότι το Screencastify είναι ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία διαμορφωτικής αξιολόγησης από το 2018 όταν έγραψα 10 τρόποι χρήσης του Screencasting για Διαμορφωτική Αξιολόγηση. Καθώς εξετάζω αυτό το άρθρο, όλες οι διαμορφωτικές ικανότητες από την ιστορία μέχρι τα μαθηματικά και κάθε μάθημα εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά τώρα έχετε περισσότερες κάνοντας το Screencastify ένα απαραίτητο εργαλείο συνδυασμένης μάθησης και αναστροφής τάξης που είναι εύκολο και γρήγορο.

εκπληκτικές νέες δυνατότητες του screencastify

Το Screencastify έχει μερικές εκπληκτικές νέες δυνατότητες επεξεργασίας που το καθιστούν ένα ακόμη πιο σημαντικό μέρος της αναποδογυρισμένης ή διαδικτυακής τάξης. Αυτή η ανάρτηση κάνει μια βουτιά σε πέντε νέα χαρακτηριστικά του Screencastify που κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να γνωρίζει.

1. Γρήγορη προβολή και επεξεργασία εν κινήσει

Πριν από πολλά χρόνια, χρησιμοποίησα το Office Mix που ήταν μέρος του PowerPoint. Όταν αυτό το εργαλείο εξαφανίστηκε, έχω αναπηδήσει ανάμεσα σε πολλά από τα διαφορετικά εργαλεία και εφαρμογές εκεί έξω. Καθώς το Screencastify συνεχίζει να προσθέτει λειτουργίες, επιστρέφω στο Screencastify ακόμα περισσότερο.

Στο Πώς να ξεκινήσετε την κωδικοποίηση σε HTML (παρακάτω) Συνήθιζα να ξεκινήσω αυτή τη βασική γλώσσα κωδικοποίησης στους μαθητές μου, χρησιμοποίησα το Screencastify. Αυτά τα βίντεο γυρίστηκαν σε διαφορετικούς χρόνους, αλλά μπόρεσα να τα επεξεργαστώ μαζί.

Τα βίντεο προβολής οθόνης έχουν πλέον ένα κουμπί „Άνοιγμα στο πρόγραμμα επεξεργασίας“ που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε, να περικόβετε, να κόβετε ή ακόμα και να θολώνετε το φόντο ή να προσθέτετε κείμενο. (Αυτό είναι επιπλέον των εργαλείων επεξεργασίας, σχεδίασης και σχολιασμού κατά τη διάρκεια της πτήσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εγγραφή.)

Μια εικόνα του νέου Screencastify με ένα ανοιχτό κουμπί επεξεργασίας

Τα βίντεο που τραβάτε στο Screencastify έχουν πλέον ένα κουμπί „open in editor“ που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τα screencasts. Μπορείτε να συγχωνεύσετε εκπομπές οθόνης μαζί, να αποκόψετε, να περικόψετε και πολλά άλλα.

2. Εγγράψτε σε πολλές συσκευές και τραβήξτε το βίντεο μαζί γρήγορα

Επειδή είμαστε BYOD (Bring Your Own Device) έχω μαθητές σε PC, Mac και Chromebook και τώρα μπορώ να καταγράψω εκπομπές οθόνης σε καθένα από αυτά και να τα συναρμολογήσω εύκολα στο πρόγραμμα περιήγησής μου στον ιστό.

Μόλις ανοίξει ένα βίντεο στο πρόγραμμα επεξεργασίας, μπορούν εύκολα να προστεθούν άλλα βίντεο από το Google Drive ή να μεταφορτωθούν για προσθήκη στο βίντεο, ώστε να μπορώ κυριολεκτικά να μεταφέρω οθόνη από το Chromebook, τον υπολογιστή και το Mac μου και να τα σύρω μαζί σε ένα γρήγορο βίντεο, όλα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε κάθε συσκευή!

Στο νέο Screencastify, η επεξεργασία βίντεο και εκπομπών οθόνης μαζί είναι εύκολη.

Στο Screencastify, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να επεξεργαστείτε μαζί βίντεο κάμερας web και εκπομπές οθόνης που έχουν γυριστεί σε υπολογιστή, Mac ή Chromebook σε ένα βίντεο κάνοντας τη δημιουργία βίντεο εύκολη και γρήγορη ανεξάρτητα από το εργαλείο.

3. Προσθέστε διαδραστικές ερωτήσεις στο τελικό βίντεο

Μόλις ολοκληρωθεί το βίντεο, μπορώ να το εξαγάγω στο Screencastify, να κατεβάσω το βίντεο ή να το τοποθετήσω στο YouTube ή ακόμα και στο Google Drive μου στο Google Classroom. Ωστόσο, αν έχω το βίντεο μέσα στο Screencastify (το οποίο μπορώ να ενσωματώσω και να συνδέσω οπουδήποτε), μου δίνει αναλυτικά στοιχεία για το ποιος βλέπει το βίντεο και μπορώ επίσης να προσθέσω ερωτήσεις στο βίντεο σε διάφορα σημεία αξιολόγησης.

Μια εικόνα του εργαλείου προσθήκης ερωτήσεων κουίζ Screencastify.

Μέσα στην πλατφόρμα Screencastify, μπορείτε τώρα να προσθέσετε γρήγορες ερωτήσεις για να τις αξιολογήσετε για κατανόηση όταν φιλοξενούνται στην πλατφόρμα Screencastify.

4. Πολλαπλές μέθοδοι κοινής χρήσης

Η λειτουργία QR Code είναι ακόμα διαθέσιμη, αλλά τώρα όταν χρησιμοποιείται και μοιράζεστε το βίντεό σας στο Google Classroom, μέσω του Wakelet, του email ή στο Remind, δείχνει το βίντεο στον ιστότοπο Screencastify, ώστε να μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να μετράτε αναλυτικά στοιχεία.

Μπορείτε ακόμα να δημοσιεύσετε στο Edpuzzle ή να έχετε το ενσωματωμένο βίντεο στο βίντεό σας στο Google Drive, έτσι ώστε αυτές οι λειτουργίες να παραμένουν διαθέσιμες καθώς και να γίνεται εξαγωγή στο YouTube.

5. Μέτρηση παρακολούθησης και χρήσης βίντεο

Μέσα στον πίνακα εργαλείων ανάλυσης βίντεο μέσα Screencastify, μπορείτε να δείτε ποιοι παρακολουθούν τα βίντεό σας και πώς ασχολούνται με το περιεχόμενο. Σας δίνει βαθύτερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των βίντεο που δημιουργείτε.

Το Screencastify είναι εύκολο και φοβερό!

Συνεχίζω να βάζω τους μαθητές μου να κάνουν λήψη του Screencastify κατά την πρώτη εβδομάδα του σχολείου. Είναι επίσης ένα από τα πρώτα εργαλεία που διδάσκω στους δασκάλους. Είναι ένα απλό, φανταστικό εργαλείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε εργαλειοθήκη εκπαιδευτή και μαθητή. Αυτές οι νέες δυνατότητες το καθιστούν έναν ακόμη πιο ισχυρό τρόπο διδασκαλίας και κοινής χρήσης βίντεο σε μια εποχή που συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε γρήγορους και εύκολους τρόπους για να μοιραζόμαστε τις οθόνες μας και να δημιουργούμε περιεχόμενο.

Για μένα, εάν έχω έναν μαθητή έξω και δεν είναι διαθέσιμος στο Zoom, μπορώ να εμφανίσω γρήγορα το Screencastify και να καταγράψω αυτό που κάνουμε εκείνη την ημέρα και να του το στείλω ως βίντεο. Τώρα μπορώ να μάθω ότι το βίντεο φτάνει στον μαθητή τους και αν ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Τι φανταστικό εργαλείο!

Αποκάλυψη της σύνδεσης υλικού: Αυτή είναι μια „ανάρτηση ιστολογίου με χορηγία“. Η εταιρεία που το υποστήριξε με αποζημίωσε μέσω πληρωμής σε μετρητά, δώρου ή κάτι άλλο αξιόλογο για να συμπεριλάβω μια αναφορά στο προϊόν της. Ανεξάρτητα, προτείνω μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που πιστεύω ότι θα είναι καλές για τους αναγνώστες μου και είναι από εταιρείες που μπορώ να προτείνω. Το αποκαλύπτω αυτό σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου 16 CFR, Μέρος 255: „Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.“e

Μην χάσετε ποτέ ένα επεισόδιο Podcast

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα επεισόδια podcast μας μέσω email.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Schreibe einen Kommentar