Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν μελετάτε κάτι νέο, παρακολουθείτε μερικά σεμινάρια στο YouTube. Υπάρχει κάποιο εξαιρετικό περιεχόμενο εδώ, αλλά ο κίνδυνος είναι να κολλήσετε στην κόλαση των φροντιστηρίων.
Σημαίνει ότι θα αντιγράψετε και θα επικολλήσετε τον κώδικα ατελείωτα χωρίς να μάθετε πολλά, και χειροτερεύει όταν θέλετε να κάνετε αίτηση σε θέσεις εργασίας. Αν το μόνο που έχετε στο βιογραφικό σας είναι μερικά διαδικτυακά μαθήματα, δεν πρόκειται να πετάξει ψηλά και να εντυπωσιάσει κανέναν…
Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ωραίο χαρτοφυλάκιο έργων Web3.
Δεν έχει σημασία πόσο καλός γίνετε στην ανάπτυξη ιστού. Εάν κανείς δεν ξέρει, μπορείτε να το κάνετε.
Γι‘ αυτό πρέπει να εργάζεσαι δημόσια. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό? Είναι απλό.
Μπαίνεις στο Twitter και μοιράζεσαι αυτό που εργάζεσαι. Υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές στο Twitter και αυτό περιλαμβάνει και προγραμματιστές Web3.
Μιλήστε για το τι χτίζετε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και πώς τα λύνετε.
Ένας άλλος τρόπος για να εργαστείτε δημόσια είναι να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο και να μοιραστείτε το ταξίδι σας στην κρυπτογράφηση εκεί.
Πολλοί προγραμματιστές ιστοτόπων βρήκαν τις πρώτες τους προσφορές αφού συνεισέφεραν σε έργα ανοιχτού κώδικα. Εάν ακολουθείτε αυτή τη διαδρομή, φροντίστε να επιλέξετε ένα έργο που σας ενδιαφέρει.
Υπάρχουν δύο επιφυλάξεις εδώ.
Πρώτον, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μπορείτε να εργαστείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ανοιχτό κώδικα και να μην ανταμειφθείτε.
Και δεύτερον, η συμβολή στον ανοιχτό κώδικα είναι δύσκολη. Δεν είναι πάντα εύκολο να λάβετε κάποια καθοδήγηση από άλλους συντελεστές. Αυτός είναι ο λόγος που δεν το συνιστώ απαραίτητα σε αρχάριους.