Daily Southtown: Το Fiber Network τροφοδοτεί την ανάγκη για ταχύτητα

3
Daily Southtown: Το Fiber Network τροφοδοτεί την ανάγκη για ταχύτητα

Daily Southtown: Το Fiber Network τροφοδοτεί την ανάγκη για ταχύτητα


Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2015 στις Ειδήσεις

καθημερινή-νότια πόλη

Του Μάικ Νόλαν
Daily Southtown

νότια πόλη-αστικήΣε ένα δωμάτιο που παλαιότερα καταλάμβανε ένα φαρμακείο στο Oak Forest, τοίχοι ενισχυμένοι με χάλυβα προστατεύουν τον ευαίσθητο εξοπλισμό υπολογιστή που διαχειρίζεται δεδομένα που μεταφέρονται στο νέο δίκτυο ινών Chicago Southland.

Με σκοπό να προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε δημοτικές αρχές, σχολεία και επιχειρήσεις στα νότια προάστια, το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί επίσης ένα δυνητικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή.

Αν και δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν οι οικιστικοί πελάτες, το δίκτυο θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε κοινότητες όπου η ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας δεν είναι άμεσα διαθέσιμη ή είναι οικονομικά απρόσιτη από τις επιχειρήσεις.

Αυτό το κενό έθετε τμήματα της περιοχής σε μειονεκτική θέση για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή, είπε ο Ed Urban, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Urban Communications. Η εταιρεία του Oak Forest, όπου βρίσκεται το κέντρο δεδομένων δικτύου, προσλήφθηκε για τη λειτουργία του δικτύου από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε από
η Ένωση Δημάρχων και Διευθυντών Νοτίων Προαστίων να το επιβλέπει.

Η ολοκλήρωση του δικτύου „βάζει τα νότια προάστια στον χάρτη δεδομένων υψηλής ταχύτητας“, δήλωσε ο Urban, η εταιρεία του οποίου παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες Internet και ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Ευρυζωνικές ανισότητες

Μέχρι στιγμής, το Monee, το Governors State University, το South Suburban College, το Tinley Park Convention Center, το Oak Forest Hospital και το δικαστήριο του Markham χρησιμοποιούν το δίκτυο, αλλά πολλές άλλες κοινότητες της περιοχής, σχολεία και επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους Urban και Ed Paesel. , εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας δημάρχων.

Οι εργασίες στο δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 70 μίλια καλωδίου οπτικών ινών, ξεκίνησαν το 2012 και η GSU ήταν η πρώτη που τέθηκε σε λειτουργία τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Χρηματοδοτούμενο εν μέρει με κρατική επιχορήγηση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων, το δίκτυο αναπτύχθηκε από μια μελέτη του 2009 από τον όμιλο Paesel και το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ιλινόις που διαπίστωσε ανισότητες στην πρόσβαση στο Internet υψηλής ταχύτητας. Τα προάστια που συγκεντρώθηκαν κοντά στο Interstate 57 ήταν «ιδιαίτερα υποεξυπηρετούμενα», είπε ο Paesel. Ανάλογα με την κοινότητα, η ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας «είτε δεν ήταν διαθέσιμη είτε ήταν πολύ ακριβή», είπε.

Από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης, οι ευρυζωνικές υπηρεσίες «είναι εξίσου σημαντικό μέρος της υποδομής όσο το νερό, η αποχέτευση και οι δρόμοι», είπε ο Paesel.

„Ελεγχόμενη διάθεση“

Η εταιρεία του Urban είχε πρόσφατα 150 άτομα να παρακολουθήσουν μια επίσημη αποκάλυψη του δικτύου και περιηγήσεις στο κέντρο δεδομένων όπου διαχειρίζεται την κίνηση σε αυτό. Ήταν επίσης μια ευκαιρία να πουληθούν άλλοι πιθανοί χρήστες για τα οφέλη του δικτύου και ο Paesel, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δικτύου, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί „πολλές κατ‘ ιδίαν συναντήσεις“ με κοινοτικούς αξιωματούχους, σχολεία και επιχειρήσεις ιδιοκτήτες.

Είπε ότι μια «παλιομοδίτικη εκστρατεία μάρκετινγκ» βρίσκεται σε εξέλιξη για να προωθηθεί σε πιθανούς πελάτες, αλλά ο Urban είπε ότι το σχέδιο δεν είναι να εγγραφεί μια δέσμη πελατών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Θέλαμε να το κάνουμε αυτό σε μια ελεγχόμενη διάθεση» για να μην τσιμπήσουν περισσότερα από όσα μπορούσαν να μασήσουν και να μην υπάρξει καθυστέρηση στη σύνδεσή τους στο δίκτυο,
αυτός είπε.

Το Συνεδριακό Κέντρο Tinley Park βρίσκεται στη φάση υλοποίησης μιας σύνδεσης ενός gigabit με το νέο δίκτυο, το οποίο θα ενισχύσει τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Daniel Fitzgerald, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ για το κέντρο και το παρακείμενο Holiday Inn.

Επένδυση στην κοινότητα

Ο Urban είπε ότι η εταιρεία του ξόδεψε 3 εκατομμύρια δολάρια μόνη της για να μετατρέψει χώρο στο κτήριο της για το κέντρο δεδομένων του δικτύου, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διαθέσιμων μετρητών και
τραπεζικά δάνεια. Είπε ότι ελπίζει ότι τα χρήματα θα ανακτηθούν από τα έσοδα που δημιουργούνται καθώς περισσότεροι πελάτες του δικτύου έρχονται στο διαδίκτυο.

Χτυπά έναν κωδικό και τοποθετεί το χέρι του σε έναν βιομετρικό σαρωτή παλάμης για να μπει στο δωμάτιο και μόλις μπει επισημαίνει τις διασφαλίσεις που προορίζονται να διασφαλίσουν ότι ο ακριβός εξοπλισμός θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από το τι. Οι αισθητήρες πυρκαγιάς κάτω από το δάπεδο και πάνω από την οροφή συνδέονται με ένα σύστημα καταστολής που θα γέμιζε το δωμάτιο
με αδρανές αέριο, αντί για νερό, για να πνίξουν τις φλόγες.

Δύο καλώδια ρεύματος ComEd — το καθένα που έρχεται στο κτίριο από διαφορετική κατεύθυνση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος σε ένα από αυτά — τροφοδοτούν μια σειρά από μπαταρίες που παρέχουν σταθερή ροή 480 volt στον εξοπλισμό του υπολογιστή, αποφεύγοντας πιθανές βυθίσεις ή υπερτάσεις του ρεύματος. Σε περίπτωση βλάβης και των δύο γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας, θα αναλάβει μια γεννήτρια φυσικού αερίου και η Urban είπε ότι θα εγκατασταθεί μια δεύτερη γεννήτρια. «Είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Το βλέπω ως επένδυση στην κοινότητα».
είπε ο Urban.

Schreibe einen Kommentar