Haydn Voyages Music At The Maritime

0
Haydn Voyages Music At The Maritime

Haydn Voyages Music at the Maritime

Η όγδοη σεζόν άνοιξε στις 26 Φεβρουαρίου

Οι συναυλίες στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο προσφέρουν μια αξέχαστη πλωτή μουσική εμπειρία

SAN DIEGO – Το Κουαρτέτο Hausmann και Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο είναι ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούν για να παρουσιάσουν την όγδοη σεζόν του Haydn Voyages: Music at the Maritimeμια τριμηνιαία σειρά συναυλιών που εκτελείται σε ένα από τα ιστορικά πλοία παγκόσμιας κλάσης του Μουσείου, το ατμόπλοιο του 1898 Μπέρκλεϋ που λειτούργησε για 60 χρόνια στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Συναυλίες στο Μπέρκλεϋένα Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο δίπλα Αστέρι της Ινδίας, εξερευνήστε την εξέλιξη του κουαρτέτου εγχόρδων μέσα από τον φακό του κύκλου του κουαρτέτου του Joseph Haydn. Το κουαρτέτο Hausmann έχει μέχρι στιγμής ερμηνεύσει 42 από τα κουαρτέτα του Haydn ως μέρος του Ταξίδια Haydn σειρά, ή το 62% των 68 έργων του στο είδος.

Σειρά συναυλιών Tomeka Reid Hausmann στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο

Φωτογραφία του Tony Smith

Η σεζόν 2023 άνοιξε 26 Φεβρουαρίου με Τότε τώρα, μια εξερεύνηση του παρελθόντος και του παρόντος, πρώιμου και όψιμου. Το πρώτο μισό αυτής της συναυλίας περιλαμβάνει δύο κουαρτέτα Haydn: ένα από το σετ του opus 9, το οποίο θεωρούσε την πρώτη του ώριμη ομάδα κουαρτέτας εγχόρδων και ένα από τα αριστουργήματά του που γράφτηκε ένα τέταρτο αιώνα αργότερα. Ο Tomeka Reid (συνεργάτης του MacArthur του 2022) είναι μια από τις πιο συναρπαστικές φωνές που γράφουν σήμερα και το πληθωρικό κουαρτέτο D Major του Mendelssohn κλείνει αυτή την παράσταση με θάρρος! Η σεζόν θα συνεχιστεί 21 Μαΐου, 17 Σεπτεμβρίου και 19 Νοεμβρίου.

Το δημιουργικό και περιπετειώδες μείγμα μουσικής που παρουσιάζεται στη σειρά, σε συνδυασμό με την ειδυλλιακή θέα και τους ήχους του λιμανιού καθιστούν το Haydn Voyages ένα από τα πιο αγαπημένα πολιτιστικά ιδρύματα του Σαν Ντιέγκο, τώρα στην όγδοη σεζόν του. Οι κριτικοί επαίνεσαν με συνέπεια την «τεχνική ικανότητα και το μουσικό γούστο» του Κουαρτέτου Hausmann (San Diego Union-Tribune) και σημείωσε ότι «το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος που έπαιζε με λάμψη σε συνδυασμό με τη χαριτωμένη, κομψή φρασεολογία κινούνταν κάθε κίνηση» (Ιστορία του Σαν Ντιέγκο).

Το Maritime Museum of San Diego, Διευθύντρια Μάρκετινγκ, Theresa Smullen τόνισε τη μοναδικότητα της εμπειρίας, «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Hausmann Quartet σε αυτήν την 8η σεζόν. Η σειρά συναυλιών είναι μια καλλιτεχνική και πολιτιστική συνεργασία που δημιουργήθηκε για την απόλαυση της κοινότητάς μας, των επισκεπτών και των μελών του Μουσείου». Η όγδοη σεζόν θα παρασύρει το κοινό σε μια σειρά από υπέροχα ταξίδια. Τα ποικίλα προγράμματα περιλαμβάνουν μια τεράστια γκάμα εποχών, τόπων και ζωτικής σημασίας θεμάτων, με πολύτιμους κλασικούς μαζί με μερικές από τις πιο φρέσκες, πιο δημιουργικές φωνές του σήμερα από όλο τον κόσμο. Απολαύστε παραστάσεις παγκόσμιας κλάσης από τη μοναδική πλωτή αίθουσα συναυλιών του Σαν Ντιέγκο!

«Το κουαρτέτο Hausmann είναι ένα από τα λίγα κουαρτέτα εγχόρδων… που κινούνται με ευχέρεια από έργα κλασικής περιόδου (ο Χάιντν είναι μια από τις ειδικότητες τους) σε σύγχρονα έργα ζωντανών συνθετών». -San Diego Union-Tribune «Όπως ο Hausmann έχει αποδείξει επαρκώς στο μακροχρόνιο έργο του να παίξει όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων Haydn στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο, αυτοί οι μουσικοί ταίριαξαν με αξιοζήλευτη τεχνική ικανότητα με ένθερμη πεποίθηση». – Ιστορία του Σαν Ντιέγκο

Για ημερομηνίες, λεπτομέρειες και εισιτήρια συναυλιών: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Όλες οι συναυλίες είναι Κυριακές στις 2:30 και περιλαμβάνουν διάλειμμα συνολικής διάρκειας κάτω των δύο ωρών. Κάθε δημιουργικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης ενημερωτικό και διασκεδαστικό σχολιασμό μεταξύ επιλογών από τον διάσημο μουσικολόγο του UC Santa Barbara Ντέρεκ Κατς.

Το Κουαρτέτο Hausmann θα ήθελε να αναγνωρίσει την υποστήριξη των Έργων pH, του Ιδρύματος Conrad Prebys, της Επιτροπής Τεχνών και Πολιτισμού της πόλης του Σαν Ντιέγκο και του Προγράμματος Ενίσχυσης της Κοινότητας της Κομητείας του Σαν Ντιέγκο. Η KPBS είναι ο αποκλειστικός χορηγός μέσων ενημέρωσης Haydn Voyages: Music at the Maritime.

Περισσότερες πληροφορίες στο hausmannquartet.com

Σχετικά με το Κουαρτέτο Hausmann
Το κουαρτέτο Hausmann έχει καθιερωθεί ως αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής της Νότιας Καλιφόρνιας από την άφιξή του στο Σαν Ντιέγκο το 2010. Ως Fisch/Axelrod Quartet-in-Residence στο San Diego State University διδάσκουν και οργανώνουν το πρόγραμμα μουσικής δωματίου, συμμετέχουν σε διεπιστημονικές συνεργασίες με άλλα τμήματα και επισκέπτονται τοπικά σχολεία για συναυλίες και κλινικές για λογαριασμό της Μουσικής και Χορευτικής Σχολής. Πρωτοστάτησαν σε διαδραστικά προγράμματα για φοιτητές, ενήλικες ερασιτέχνες μουσικούς και τοπικούς ηλικιωμένους, βετεράνους και άστεγους με την υποστήριξη του Mainly Mozart, του Irvine Foundation, του National Endowment for the Arts και του ACMP, και συνεχίζουν να διαχειρίζονται και να διευθύνουν αυτά τα προγράμματα ως ο δικός τους μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Σαν Ντιέγκο, με πρόσφατες επιχορηγήσεις από το Συμβούλιο Τεχνών της Καλιφόρνια, το Ίδρυμα Conrad Prebys και την πόλη και την κομητεία του Σαν Ντιέγκο. Οι τρέχουσες συνεργασίες δέσμευσης της κοινότητας με οργανισμούς όπως οι Art of Elan, Resounding Joy, San Diego Rescue Mission και Father Joe’s Villages εμβαθύνουν τον τοπικό αντίκτυπο του κουαρτέτου.

Ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 2004 στο Lyricafest, πρόσφατα χαιρετίστηκαν ως «εξαιρετικοί» από τους San Diego Union-Tribune, το οποίο ανέφερε επίσης «Η εξαιρετική τους αρετή είναι σπάνια: η ικανότητα να εξαφανίζονται μέσα και πίσω από οτιδήποτε παίζουν, αφήνοντας μόνο τη μουσική στο μάτι». Διατηρούν ένα ενεργό πρόγραμμα επιδόσεων σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Τα μέλη του Κουαρτέτου Hausmann είναι οι βιολιστές Isaac Allen και Bram Goldstein, η βιολίστα Angela Choong και ο τσελίστας Alex Greenbaum. Το κουαρτέτο πήρε το όνομά του από τον Robert Hausmann, τον διαπρεπή Γερμανό τσελίστα του 19ου αιώνα και ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Joachim.
hausmannquartet.com

Σχετικά με το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο
Η εμπειρία του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο περιλαμβάνει είσοδο σε μια συλλογή παγκόσμιας κλάσης ιστορικών ιστιοπλοϊκών πλοίων, ατμοκίνητων σκαφών και υποβρυχίων, που το καθένα προσφέρει ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά εκθέματα. Το μη κερδοσκοπικό Μουσείο 501c3 απολαμβάνει διεθνή φήμη για την αριστεία στην αποκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία ιστορικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένου του παλαιότερου ενεργού ιστιοφόρου στον κόσμο, Αστέρι της Ινδίας. Το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του έθνους που προσφέρει ξεναγήσεις με ξεναγό, ομαδικές ξεναγήσεις, ναυλώσεις ψηλών πλοίων, δημόσιες εκδηλώσεις όλο το χρόνο, εκπαιδευτικά προγράμματα και έναν ξεχωριστό χώρο για εταιρικές/ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά Αστέρι της Ινδίας Wharf at 1492 North Harbor Drive, San Diego, CA 92101-3309.

Σχετικά με τον μουσικολόγο Derek Katz
Ο Derek Katz είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα, όπου έλαβε το διδακτορικό του. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου από το Χάρβαρντ και έχει σπουδάσει στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου με υποτροφία Fulbright. Ειδικός στην τσέχικη μουσική, έχει δημοσιεύσει άρθρα στο Musical Quarterly και σε πολλά τσεχικά περιοδικά, καθώς και κεφάλαια στη Μουσική Δωματίου του Δεκάτου Ενάτου Αιώνα (Schirmer, 1998) και στο Janáček and His World (Princeton, 2003). Ο Katz έχει επίσης γράψει για Οι Νιου Γιορκ Ταιμς και την Όπερα του Σαν Φρανσίσκο και μίλησε στο Lincoln Center και στο Carnegie Hall. Είναι ενθουσιώδης ερασιτέχνης βιολιστής και μουσικός δωματίου

Επικοινωνία μέσων:
Toni Robin, Δημόσιες Σχέσεις TR/PR
[email protected]
858.483.3918
Διατίθενται φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατόπιν αιτήματος

Σειρά συναυλιών Hausmann στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο

Schreibe einen Kommentar