Steam and Splendor – Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο

0
Steam and Splendor – Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο

Steam And Splendor: Treasures From The Ocean Liner And Cruise Ship Ephemera Collection που αποκαλύφθηκε στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο

Ανακοινώθηκαν τα εγκαίνια του Σαββατοκύριακου της Μνήμης

ΣΑΝ Ντιέγκο, Καλιφόρνια – Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο, που χρησιμεύει ως η κοινοτική μνήμη της ναυτικής μας εμπειρίας συλλέγοντας, διατηρώντας και παρουσιάζοντας την πλούσια ναυτική μας κληρονομιά και τις ιστορικές μας συνδέσεις με τον κόσμο του Ειρηνικού, ανακοινώνει τα εγκαίνια της νέας έκθεσης Steam and Splendor: Treasures from the Ocean Liner and Cruise Ship Ephemera Collection Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023. Οι επισκέψεις στη νέα έκθεση είναι δωρεάν και συμπεριλαμβάνονται με την αγορά εισιτηρίου γενικής εισόδου.

Steam and Splendor: Treasures from the Ocean Liner and Cruise Ship Ephemera Collection ανεβάζεται στην γκαλερί Gould Eddy στο κομψό ατμοπλοϊκό φέρι του 1898 της βικτοριανής εποχής του Μουσείου Μπέρκλεϋ. Τα μέλη του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο θα απολαύσουν μια αποκλειστική προεπισκόπηση από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 το μεσημέρι. Παρασκευή 26 Μαΐου πριν από την έναρξη του κοινού στις 12:00 το μεσημέρι.

Η νέα έκθεση μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια εποχή που τα ταξίδια στον ωκεανό ήταν ήρεμο, πολυτελές και αποκλειστικό. Ο Kevin Sheehan, επικεφαλής επιμελητής και βιβλιοθηκάριος συλλογής του Ναυτικού Μουσείου εξηγεί: «Αυτή η έκθεση βασίζεται σε μερικούς από τους κρυμμένους θησαυρούς του Μουσείου, που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο κοινό. Η συλλογή της από υπερωκεάνια και κρουαζιερόπλοια εφήμερα, που αριθμεί χιλιάδες μεμονωμένα αντικείμενα, είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Καλιφόρνια». Σε συνδυασμό με vintage μπροσούρες, λίστες επιβατών, μενού, σχέδια καμπίνας και εικόνες τραπεζαριών και χώρων αναψυχής, οι επιμελητές της έκθεσης συγκέντρωσαν σπάνια αντικείμενα σχετικά με τα υπερωκεάνια πλοία τόσο από τη συλλογή του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο όσο και από αυτά που δανείστηκαν γενναιόδωρα από ντόπιους ιδιώτες συλλέκτες.

Σύμφωνα με τον Raymond Ashley, Ph.D., KCI, Πρόεδρο/Διευθύνων Σύμβουλος του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο, «Αυτές οι εκθέσεις καλύπτουν περισσότερα από 100 χρόνια ταξιδιών στον ωκεανό αναψυχής και προορισμού, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εποχής του ατμού, και προσκαλούν τους επισκέπτες να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο στην εποχή των μεγάλων υπερωκεάνιων του εικοστού αιώνα – ανάμεσά τους Τιτανικός, SS Normandieο SS Ηνωμένες Πολιτείεςο Αυτοκράτειρα της Βρετανίας και πολλοί άλλοι.“ Μέσα από εφήμερα και τεχνουργήματα, η έκθεση απεικονίζει ζωντανά τις μεταβαλλόμενες στάσεις απέναντι στα θαλάσσια ταξίδια αναψυχής. Για να δελεάσουν τους ταξιδιώτες στα πλωτά παλάτια τους, οι ναυτιλιακές εταιρείες παρέσυραν τους θαμώνες τους μέσα από πλούσια εικονογραφημένα φυλλάδια που υπόσχονταν χαλαρά ταξίδια σε πολυτελές περιβάλλον, σε εξωτικούς και μακρινούς προορισμούς.

Οι επισκέπτες της νέας έκθεσης θα μάθουν πώς οι επιβάτες επέλεξαν αυτούς τους προορισμούς, αγόρασαν εισιτήρια, τι μάζεψαν για το ταξίδι τους, τι έφαγαν, πού κοιμήθηκαν και δειπνούσαν και πώς περνούσαν την ώρα τους στο πλοίο. Εκπαιδευτικό, που προκαλεί σκέψη και νοσταλγικό, Steam και Splendor προσφέρει μια ματιά σε έναν τρόπο ταξιδιού που τώρα είναι σε μεγάλο βαθμό επισκιασμένος, αλλά αυτό το επιδίωκαν κάποτε πολλοί.

Η γενική εμπειρία επισκεπτών εισόδου στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο περιλαμβάνει την επιβίβαση σε έναν παγκοσμίου φήμης στόλο ιστορικών σκαφών, όπως το παλαιότερο ενεργό ιστιοπλοϊκό Star of India, το φημισμένο HMS Εκπληξη φρεγάτα που εμφανίζεται στη βραβευμένη ταινία, Master and Commander, ατμοπλοϊκό Μπέρκλεϋατμόλουτρο ΜήδειαUSS Δελφίνι υποβρύχιο, ψηλό πλοίο ΚαλιφορνέζοςΙσπανικό αντίγραφο galleon Σαν Σαλβαδόρ και δεκάδες συναρπαστικά εσωτερικά εκθέματα και γκαλερί κάτω από το κατάστρωμα.

Το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μέσω διαδικτύου ή στο περίπτερο εισιτηρίων που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον στόλο του Μουσείου. Το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο βρίσκεται στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο στο βόρειο εμπάρκαντρο μεταξύ της οδού Grape και Ash, στη διεύθυνση 1492 N. Harbor Drive, San Diego, CA 92101-3309.

Έκθεση Steam and Splendor

Σχετικά με το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο
Η εμπειρία του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο περιλαμβάνει είσοδο σε μια συλλογή παγκόσμιας κλάσης ιστορικών ιστιοπλοϊκών πλοίων, ατμοκίνητων σκαφών και υποβρυχίων, που το καθένα προσφέρει ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά εκθέματα. Το μη κερδοσκοπικό Μουσείο 501c3 απολαμβάνει διεθνή φήμη για την αριστεία στην αποκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία ιστορικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένου του παλαιότερου ενεργού ιστιοφόρου στον κόσμο, Αστέρι της Ινδίας. Το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του έθνους που προσφέρει ξεναγήσεις με ξεναγήσεις, ομαδικές ξεναγήσεις, ναυλώσεις ψηλών πλοίων, δημόσιες εκδηλώσεις όλο το χρόνο, εκπαιδευτικά προγράμματα και έναν ξεχωριστό χώρο για εταιρικές/ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά Αστέρι της Ινδίας Wharf at 1492 North Harbor Drive, San Diego, CA 92101-3309.

Schreibe einen Kommentar